OLOT PER LES BICICLETES

És el moment i l’oportunitat per canvis que són urgents i imprescindibles. A Olot cal executar el pla de mobilitat existent i que aquest obri pas definitiu a la bicicleta construint, entre d’altres coses, els carrils bici projectats i pendents.

La baixada de la contaminació, forçada per l’aturada general de l’activitat,  ha posat de relleu una realitat que no per pregona era per alguns prou evident: el cotxe devora els nostres carrers, genera inseguretat, embruta l’aire i provoca nivells de soroll intolerables, afectant la salut dels olotins i olotines. Aquesta salut que aquests dies sembla que per molts dels nostres governants està finalment per damunt de qualsevol altra consideració material. Ens felicitem de que sigui així, però, si us plau, més enllà de l’emergència actual demanem un exercici de coherència i que ens posem a treballar per una nova mobilitat a Olot.

Hi ha molt per fer: augmentar el quilòmetres de carrils bici, més i millors llocs per estacionar-les, un servei de bicicleta municipal amb bicicleta elèctrica per la gent gran, i plans, recursos i campanyes públiques per impulsar-la.

És important cercar la complicitat del món sanitari que pot defensar el valor que aquest transport té per la salut (sobretot per minimitzar un dels grans mals que provoca en societats sedentàries, el sobrepès); de les escoles i el món educatiu en general, on es podrà fer pedagogia d’una mobilitat sostenible i en lluita contra el canvi climàtic; i del món veïnal que podrà gaudir d’uns barris més pacífics i més adequats per la vida quotidiana.

Aquesta pandèmia és una oportunitat per començar a viure d’una altra manera. També per moure’ns d’una forma més saludable. Tirem endavant un pla de mobilitat ambiciós i a l’alçada de les necessitats del moment històric.

 

Photo by Erik Witsoe on Unsplash