Candidatura municipals 2019

El dimecres 24 d’abril vam presentar la candidatura per les properes eleccions municipals d’Olot.

El nostre cap de llista, Xavier Garcia, va destacar la renovació de les persones que ocupen les posicions capdavanteres de la candidatura, com per exemple l’educadora social, Montserrat Burgalés com a número 2 o el pediatre de l’hospital comarcal Stephan-Otto Schneider. També va destacar el president de l’AV de St Miquel Juan Correa que a banda de l’activitat veïnal ha estat regidor amb responsabilitats de govern quan vivia a l’àrea metropolitana de Barcelona, la Núria Pascal com a professional de l’àmbit de la cultura i voluntària en diferents entitats de la comarca, així com en Raül Valls activista ambiental per una altra cultura del Territori ara membre del Centre per la Sostenibilitat Territorial i anteriorment portaveu de Salvem les Valls.

En Xavier va destacar que és una candidatura àmplia, de 25 persones amb 4 suplents, i que si la capgiréssim, els perfils de les persones que van en les darreres posicions serien prou potents i significatius: hi podem trobar l’exregidor d’ICV-EUiA i vulcanòleg, Llorenç Planagumà; l’ex director de la Fundació d’Estudis Superiors de la Garrotxa Jordi Calabuig, la metgessa Quionia Villar, l’educadora de Joan XXVIII Anna Rodríguez, o en Lluís Jiménez, professional de la Seguretat Social i activista per un altre món possible.

Una llista molt completa, amb professionals experimentats, que tenen una alta sensibilitat per el món social, educatiu, sanitari, ambiental, cultural, veïnal i activistes en defensa dels drets ambientals, LGTBI, salut mental, de memòria històrica i foment d’una economia social entre d’altres aspectes i lluites socials.

Van destacar la representació significativa del món sanitari, amb el pediatra Schneider al capdavant, per visibilitzar la degradació d’un sector essencial de la nostra societat. Cal posar el focus per reverit la degradació del món públic sanitari i aturar la privatització i mercantilització que viu.

Amb aquesta proposta de candidatura volem transmetre a la ciutadania la necessitat de canvi per construir una ciutat més coherent i justa des d’una òptica clarament d’esquerres i ecologista. Creiem que la justícia social no s’ha treballat prou i que cal prendre mesures urgents per transitar cap a una societat més verda, respectuosa amb el territori, promocionat una economia social i solidària i combativa envers les desigualtats creixents.

Olot en Comú creu que pot ser el punt palanca per construir un veritable govern de progrés. Amb un patrimoni humà de dones i homes preparades per aquest canvi i la marca de ser l’esquerra coherent és amb el que ens presentem per fer Olot més just, més ecològic i més comunitari.