Gent compromesa, persones comunes

XAVIER GARCIA

63 anys, candidat a alcalde. Sóc pare de l’Albert i avi d’una neta meravellosa.

Vaig néixer a Saragossa i vaig arribar a Olot de molt petit passant la meva joventut als Barris de St. Miquel, La Caixa i Sant Roc.

Vaig fer estudis de Comerç, més endavant Batxillerat nocturn mentre treballava, posteriorment vaig fer un Postgrau en Desenvolupament Local i Regional a la Fundació Bosch i Gimpera de l’UB i actualment estic fent un Grau de Relacions Laborals i Ocupació a l’UOC.

Fent el Batxillerat em vaig començar a involucrar en política, en vida del dictador, i em vaig decantar per l’activisme sindical durant molts anys.

He treballat com administratiu en assegurances, en el sector de la construcció, com alliberat sindical i els darrers anys com a coordinador del Centre de Promoció Econòmica de Les Preses i en l’actualitat estic jubilat.

Els darrers 4 anys he estat un entusiasta regidor d’Olot en Comú i ara em presento amb un fantàstic equip amb voluntat de fer un Olot millor.

 

MONTSERRAT BURGALÉS

45 anys, nascuda a Olot. Em vaig criar a Bonavista en el si d’una família molt humil que ha patit moltes adversitats. Ara sóc mare de la Gina i la Carla, estic casada amb en Josep Almansa i fa 15 anys que vivim  al barri vell d’Olot.

Des que tinc ús de raó em preocupa les desigualtats socials. Segurament per això vaig estudiar Treball Social a Lleida i he treballat sempre dins el món social. Per exemple coordinant projectes dins l’àmbit de la migració i la infància. També he estat dins el món del voluntariat vinculada a esplais de la Garrotxa.

L’àmbit de la política és per mi una eina per millorar la realitat que ens envolta, molt conscienciada amb l’educació ambiental i en el respecte a les persones i al meu entorn.

 

STEPHAN SCHNEIDER

57 anys, nascut a Stuttgart. Des del 1996 visc a Olot amb la Yolanda Pérez. Els nostres fills, Iris i Alexandre son olotins.

Vaig escollir com a professió la pediatra, branca de la medicina que permet estar connectat sempre amb el futur: els nens i les seves famílies. En aquest sentit m’he format també en teràpia familiar sistèmica.

No tinc formació política però sempre m’ha preocupat la convivència humana.

Estic compartint cada vegada més situacions difícils amb famílies. Això és degut a les desigualtats i la creixent degradació dels serveis bàsics com la salut, l’educació, el medi ambient, el món laboral, etc. Quin futur estem deixant als nens que neixen ara? Totes hi tenim part de responsabilitat. Les meves arrels estan a Olot i estic convençut que es pot millorar les condicions de vida des d’un àmbit local. Em poso a disposició a Olot en Comú des d’aquesta mirada amb perspectiva dels nens i nenes que visito diàriament.

 

JUAN CORREA

71 anys, nascut a Granada. Vaig venir a viure a Sabadell amb 14 anys. Format en el sector industrial. Sempre he estat lluitant per millorar les condicions de vida dels treballadors a CCOO. Vaig ser regidor per el PSUC durant dues primeres legislatures democràtiques a l’ajuntament de Santa Perpetua de la Mogoda al cinturó metropolità de Barcelona. Guanyant l’alcaldia. Una ciutat similar a Olot en mida i habitants. Ara visc a Sant Miquel i intento millorar la vida del meu barri a través de l’AAVV, de la qual en soc el president.

 

NÚRIA PASCAL

38 anys, nascuda a Olot. Sóc llicenciada en Comunicació Audiovisual per la UAB, postgrau en Direcció de Comunicació per la UOC, i treballo des del 2007 com a gestora cultural.

La meva inquietud pel feminisme o el medi ambient va sorgir aviat: recordo amb 11 o 12 anys fer peticions a la classe perquè el paper s’utilitzés per les dues cares o en fessim servir de reciclat; amb la mateixa edat també debats encesos amb els companys de classe sobre igualtat de gènere a les hores de socials. El neguit per aquest temes i la sensació que són urgents i indispensables, no ha minvat fins a dia d’avui.

La consciència de classe i de la importància de participar a la societat per canviar les coses em ve de casa. Sóc d’una familia treballadora i de sempre vaig veure els meus pares implicats amb associacions de veïns, sindicats o organitzacions polítiques. Penso que moltes de les coses per les que ells van lluitar, i van aconseguir millorar, les estem perdent ara mateix. I que és necessari actuar ja, per tal que el món que deixem als nostres fills no sigui molt pitjor del que ens vam trobar nosaltres.

He participat com a voluntària en diferents esdeveniments i entitats de la Garrotxa, especialment en l’àmbit cultural o de la comunicació.

 

RAÜL VALLS

53 anys, nascut a Barcelona en el sí d’una família de classe treballadora molt polititzada. El meu avi va combatre a l’Exercit Republicà i va patir exili i presidi a diversos camps de concentració.  El meu pare va ser sindicalista de CCOO al Mercat Central del Peix i simpatitzant comunista i ma mare mestressa de casa. Mentre treballava als serveis funeraris de Barcelona vaig estudiar psicologia i pedagogia a la UAB, llicenciant-me en filosofia. Posteriorment vaig fer els cursos de doctorat d’Humanitats a la UPF. Als 22 anys vaig ingressar al PCC i als 25 a les CCOO. He estat membre del comitè d’empresa i de diverses executives sindicals. El 1999 vaig unir-me a Salvem les Valls contra el túnel de Bracons. El 2003 vaig ser-ne el portaveu i president. El 2006 amb d’altres companys vaig fundar el Centre per a la Sostenibilitat Territorial per donar suport als moviments ambientals i de defensa del territori. El darrer any he treballat amb temes de recuperació de memòria a la Garrotxa al voltant del maqui olotí Francesc Serrat Pujolar “Cisquet” formant la Comissió Cisquet. Soc membre de l’Associació Catalana d’expressos polítics del franquisme, del PEHOC i del patronat de la Fundació Alternativa. Fa anys que estic vinculat al grup d’Olot en Comú Podem. Soc divorciat i tinc dos fills, la Rut de 24 i el Roger de 21.

 

NÚRIA VERDAGUER
52 anys, nascuda a Olot, autònoma.
Juntament amb la meva germana i un equip fantàstic de 4 persones (que ens hem convertit en una petita família) portem una botiga especialitzada de la llar. No he estat mai involucrada ni tinc cap formació política, però fa uns anys que em preocupa el deteriorament de alguns dels nostres drets fonamentals. Considero que hem de defensar sense parar, la nostra sanitat publica, tenir cura del nostre planeta (no vull que s’extingeixi cap animal i es destrueixi cap ecosistema).
Crec que en un món, cada vegada més globalitzat i individual, hem de trobar la manera de fer unes polítiques més properes, respectuoses i tolerants per tal de recuperar valors a la baixa com el civisme i l’empatia.

 

JOAN ALTÉS

64 anys, autònom , ciutadà del món  i dels petits mons locals.

 

DOLORS CASALS

nascuda a Girona i arribada a Olot als 9 anys. Actualment sóc mestressa de casa però he sigut comerciant molts anys i tinc experiència en aquest món.
Olot ha sigut per mi un lloc preciós on viure, una ciutat molt verda, amb els seus boscos i les seves muntanyes, però tot aixó val un esforç de part de tots
La meva il·lusió seria poder compaginar la protecció del nostre entorn amb una bona dinàmica de ciuta

 

AINA PLANAGUMÀ

20 anys, estudiant d’arts escèniques i balladora d’un esbart dansaire. Considero que a través del teatre es pot generar una consciència per fer un canvi cap a una societat més justa. Com a noia jove crec que és important implicar-se perquè hi ha un futur amb molts reptes pendents, com la desigualtat, el canvi climàtic, la crisi ecològica… Crec que un poble o una ciutat sense el petit comerç no pot tirar endavant.
Espero que amb Olot en Comú es puguin aconseguir canvis importants per tots i totes.

 

FRANCESC LÓPEZ

54 anys, nascut a Olot i  resideixo al barri de Bonavista desde fa 18 anys.
Vaig estudiar FP-I i FP-II electricitat i electrònica. Després de l’obligat servei militar, el meu afany emprenedor va fer iniciar-me com autònom amb un taller de resines i fibra de vidre.
També he treballat en el món de l’hostaleria, obrin un restaurant, això va fer que estudies cuina a l’escola Gourmet de Girona.
Un cúmul de circumstàncies personals, va fer que vuit anys després el traspassés i vaig incorporar-me a una multinacional del món del paper, vaig formar part del comitè d’empresa. Un greu accident de moto i una llarga baixa va portar-me a estudiar dret laboral. Després d’entrar com a responsable Comarcal de CCOO i rebre l’acomiadament de la paperera, vaig iniciar l’assessorament laboral al sindicat.
Actualment he obert una pàgina on line d’assessorament laboral gratuït i estic treballant a una industria tèxtil del ram de l’aigua.
Formo part d’aquest grup d’Olot en Comú, per posar el meu granet de sorra en ajudar a aconseguir els canvis polítics, socials i humans que crec que necessitem totes i tots.

 

ANNA RODRÍGUEZ

62 anys, mestra. Preocupada pel món que deixem a les generacions futures si no actuem amb consciència, sostenibilitat  i equitat.

 

LLUÍS JIMÉNEZ

54 anys, visc al barri de Bonavista. Treballo a la Seguretat Social i em vaig diplomar com a Graduat Social per tenir més eines en la defensa dels drets laborals. Des dels 16 anys he estat vinculat a diferents organitzacions socials, de solidaritat, sindicals i polítiques amb un nexe comú: lluitar per construir un món millor. Crec que els canvis han de venir, inicialment, de les coses més quotidianes, de coses concretes i d’allò més proper. Per això és important que a nivell municipal es facin polítiques pel bé comú, i amb aquesta fita treballem des d’Olot en Comú.

 

MANUELA PASTOR

60 anys, nascuda a Lora del Río (Sevilla). Vaig venir a viure a Catalunya (Santa Perpetua de Mogoda) amb 12 anys. Actualment visc a Olot i treballo a l’Hospital comarcal en tasques de neteja.

 

FERRAN QUINQUILLA

62 anys, nascut a Badalona, vaig viure a Barcelona fins fa 5anys, ara visc a Sant Roc, Olot.
Mestre Industrial Electrònic , Director de Seguretat i Sistemes. Actualment Jubilat forçós.
Cofundador de la Prosperitat Cultura en Acció ( PECA2), Prodpecapaç, Festa Major Prosperitat,  a 9 Barris de Barcelona.
A Olot he participat a Adag 40, actualment CCOO.
M’agradaria fer un Olot amb ulls d’infant, m’agradaria una millor i major participació a les decisions en tot. Sensa participació, no es pot exercir la democràcia real.
Per tot això estic a Olot en comú, per fer-ho col·lectivament.

 

MANUEL ÁLVAREZ

72 anys, jubilat. Membre de l’executiva de CCOO de Girona de la Federació de pensionistes i jubilats i representant a la Garrotxa. He treballat de mestre industrial mecànic.

 

QUIONIA VILLAR

42 anys, veïna de Bonavista. Nascuda a Madrid. Vaig arribar a la Garrotxa als 4 anys. Metgessa de l’ABS de Besalú. He estudiat acupuntura i fitoteràpia.

Sóc defensora d’una sanitat universal i de qualitat, on les persones siguin les protagonistes de la seva salut. M’agrada ajudar-les a prendre les decisions sobre les seves preferències entre les alternatives que tenen, escoltar-les i acompanyar-les en el seu procés de salut-malaltia-salut…

L’entorn on vivim, així com les activitats que s’hi exerceixen i la xarxa sociolaboral de la que en formem part afecta de forma directa la nostra salut. Tenim l’oportunitat de  millorar aquests aspectes amb polítiques ecologistes, integradores i educatives!

 

LLORENÇ PLANAGUMÀ

50 anys. Nascut a Olot. Geòleg, vulcanòleg i activista per una nova cultura del territori. Preocupat com des del món local es pot fer front a la crisis climàtic, ecològica i energètica que deriven en crisis socials.